ΕΠΟΜΕΝΑ Σελίδα 1 από 4

ΑΥΤΙΣΜΟΣ - Δρόμοι για την κατάκτηση της γλώσσαςΚωδ: 10111


Kristin Snippe

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ!!!

Οι διαταραχές της γλώσσας και της επικοινωνίας είναι τα πιο κύρια χαρακτηριστικά των παιδιών, με Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού (ΔΑΦ).

Ακόμα και αν, σε μεμονωμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, η ικανότητα της κατάλληλης και αποτελεσματικής επικοινωνίας περιορίζεται, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά, στα άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.
Το φάσμα του αυτισμού κυμαίνεται (στον τομέα της γλώσσας) από την παντελή έλλειψη γλωσσικών δεξιοτήτων έως μία τυπικά σωστή, αλλά επικοινωνιακά ακατάλληλη χρήση της προφορικής και γραπτής γλώσσας.

Το βιβλίο αυτό δίνει μία γενική επισκόπηση των επίκαιρων θεωρητικών μοντέλων και κατευθύνσεων, σχετικά με την προέλευση και την εξέλιξη των αυτιστικών διαταραχών και αντλεί συμπεράσματα, απαραίτητα για την θεραπεία του λόγου και της επικοινωνίας.

Παραθέτει:
• Τα βασικά στοιχεία της λογοθεραπευτικής διαγνωστικής διαδικασίας για τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού με όλα τα πιθανά συμπτώματα.
• Μία επισκόπηση των θεραπευτικών προσεγγίσεων και μεθόδων για τον αυτισμό, καθώς και στοιχεία για την κριτική παρατήρηση.
• Μία άποψη για τις δυνατότητες της θεραπευτικής προσέγγισης της γλώσσαςκαι της επικοινωνίας, βασισμένη σε πρακτικά παραδείγματα και περιγραφές.

Η συγγραφέας δεν προτείνει έναν «εύκολο δρόμο» γιατί δεν θα είχε νόημα εξαιτίας των διαφορετικών κατά περίπτωση συμπτωμάτων. 

Αντίθετα ενθαρρύνει τους αναγνώστες να ακολουθήσουν μία εξατομικευμένη και κατάπερίπτωση προσέγγιση. 

Η γνώση και η ενημέρωση, παρακινεί σε μία θεραπευτική προσέγγιση προσανατολισμένη στο άτομο με τα διαφορετικά
διαγνωστικά κριτήρια.


ISBN:978-618-82798-6-5


Τιμή: 22,50 €

ΜΥΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΚωδ: 10110

2η έκδοση!!

Μυολειτουργική Θεραπεία

Annita M. Kittel
ISBN:9786188279858

Τιμή: 23,50 €

Τραυλισμός σε παιδιά και εφήβουςΚωδ: 10109


Όταν τα παιδιά παρουσιάζουν τραυλισμό...αυτός μπορεί να οφείλεται σε πολλά διαφορετικά αίτια... Εξίσου εξατομικευμένα πρέπει να διαμορφώνεται και η θεραπεία, ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος για έναν τρόπο ομιλίας με πιο φυσιολογική ροή, από κοινού με το παιδί και τους γονείς του. Το παρόν επιτυχημένο βιβλίο εκμάθησης και πρακτικής προσφέρει στους λογοθεραπευτές προσεγγίσεις και μεθόδους, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη θεραπεία παιδιών και εφήβων με τραυλισμό, ανάλογα με τις ανάγκες τους. 

 

Θεραπεία του τραυλισμού - Θεωρία. -Βασικές γνώσεις για την αιτιολογία και την κλινική εικόνα του τραυλισμού. Ποιοτικές και ποσοτικές διαγνωστικές διαδικασίες. Θεραπεία του τραυλισμού - Πράξη. -Κριτήρια και προϋποθέσεις για τον σχεδιασμό της θεραπείας. -Λήψη ιστορικού και πορίσματος. -Χρήση της ICF στη διαγνωστική διαδικασία και τη θεραπεία. Θεραπεία του τραυλισμού - Επικαιρότητα.

 

 

Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνεται επίσης: -Πρόγραμμα θεραπείας: Palin Parent-Child interaction (PPCI). -Κλινική αιτιολόγηση: (Clinical reasoning) ως εργαλείο διασφάλισης της ποιότητας. -Παράδειγμα περιπτώσεων για την εφαρμογή των δομικών στοιχείων της θεραπείας. Τόσο κατά την κατάρτιση όσο και στην καθημερινή πρακτική, το παρόν βιβλίο αποτελεί το συνοδευτικό υλικό αναφοράς σας κατά τη θεραπεία παιδιών και εφήβων με τραυλισμό.ISBN:978-618-82798-4-1


Μετάφραση: Νανέττε Αγραφιώτη

Επιστ.επιμέλεια: 

Δρ. Διονύσιος Ταφιάδης
Δρ. Λουίζα Βωνιάτη
Κων/νος Δρόσος Msc
Ευτέρπη Χαραλαμπίδου


Τιμή: 24,50 €

ΑΦΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΝΕΥΡΟΓΕΝΕΙΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣΚωδ: 10108Το βιβλίο "Αφασία και Συναφείς Νευρογενείς Γλωσσικές Διαταραχές" χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως διδακτικό υλικό σε σεμινάρια για την Αφασία.

Η ραγδαία πρόοδος στην νευρωνική απεικόνιση, κυρίως στην πλαστικότητα των νευρώνων και τις μεταβολές στον εγκέφαλο οδήγησε σε ένα εξελισσόμενο πρότυπο νευρωνικής αποκατάστασης για την Αφασία και τις Συναφείς γλωσσικές διαταραχές.

Η έκδοση αυτή υπό την επιμέλεια του Leonard L. LaPointe και Julie A. G. περιλαμβάνει σύγχρονες ιδέες και προσεγγίσεις.  Παρουσιάζει άρθρα από ένα σύνολο ειδικών που εργάζονται σε ερευνητικά εργαστήρια, κλινικές και νοσοκομεία -  συμπεριλαμβανομένης της φημισμένης κλινικής Mayo. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει λεπτομερείς διευκρινήσεις για την διαχείριση των γνωστικών διαταραχών της γλώσσας, την Πρωτοπαθή Προϊούσα Αφασία , τη θεραπεία ασθενών σε οξεία φάση νοσηλείας, την θεραπεία για την εκτεταμένη τραυματική εγκεφαλική βλάβη και πολλά άλλα. 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί πηγή γνώσης για τους επαγγελματίες θεραπευτές , γιατρούς και φοιτητές των τμημάτων Λογοθεραπείας και Ιατρικής. 


ISBN:978-618-82798-3-4

Τιμή: 29,50 €
ΕΠΟΜΕΝΑ Σελίδα 1 από 4
Ο Φ.Π.Α. δεν συμπεριλαμβάνεται στις τιμές.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Διομήδης Ψωμόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
Οργάνωση Σεμιναρίων, Υλικά-Εκδόσεις

Πλ. Αγ. Παντελεήμονος 5
Τ.Κ. 54635 Θεσσαλονίκη

Τηλ./Fax: 2310 219990

Email: [email protected], [email protected]

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Επισκεφθείτε: